OLUTKIRJA – Syksyn 2018 uutuus

Olut! Kotimaiset panimot ja oluet (2018)

Mistä on suomalaiset panimot tehty? Sitkeydestä, päättäväisyydestä ja intohimosta hyvään olueen. Tämä teos kertoo panimonsa perustaneiden ja niissä työskentelevien ihmisten rohkeudesta ja hulluudesta. Rehellisesti ja omin sanoin.

Sukupolvi suomalaisia pienpanimoita on opettanut kuluttajille oluiden upean makukirjon. Kirjassa esitellään useita alan pioneereja, uuden pienpanimoaallon haastajia ja monenlaisia panimoyrittäjiä kautta maan. Panimoiden kiinnostavimmat oluet - liki 100 - on myös asiantuntevasti arvioitu.

Moni panimotarina on uskomaton, mutta tosi. Miten rokkibändiläisestä tuli olutmestari ja kuka oli Perhon Rohkea? Kuka osti pullotuskoneen siitä mitään tajuamatta? Entä kuka aloitti uransa huvipuiston vetehisenä? Mitä tarkoittaa craftbeer? Onko meneillään olutvallankumous ja mikä merkitys paikallisella oluella on suomalaisille?

230 sivua. Saatavana useissa kirjakaupoissa ympäri maan.

Olut! (2017)

Olut! -kirjan kansiKirja esittelee yli 100 olutklassikkoa ja kiinnostavinta kotimaista. Perinteiset ja merkittävimmät eurooppalaiset oluttyylit tulevat tutuiksi erinomaisine ruokasuosituksineen. Olutlasien valintaan ja maisteluun annetaan selkeitä vinkkejä ja kirjassa esitellyt oluet ovat lähtökohtaisesti hyvin suomalaisen kuluttajan ulottuvilla.

Mukaansatempaavat matkapäiväkirjat vievät lukijan Prahan oluttupiin Ilmari Kiannon jalanjäljissä, olutvallankumouksen pioneerien juttusille Tanskaan, Edinburghin kujille ja hämyisiin pubeihin, jylhille nummille Skotlannin myyttisimpään panimoon sekä Ranskan ihka-ensimmäiseen mikropanimoon. Suomalaisten pienpanimoiden ensimmäiset kuohuvat vuodet ja ihmiset tulevat Salmen päiväkirjojen myötä eläväisiksi.

Faktaa ja fiktiota yhdistävät olutnovellit kertovat oluen maailmanhistoriasta maukkaammin kuin ikinä. Kuka oli maailman ensimmäinen olutjournalisti? Entä kuka pelasti belgialaisen vehnäoluen? Mikä piru pisti raittiusväen pyörittämään panimoa 1900-luvun alussa? Matkusta 1800-luvun lopun Amerikassa kiertävän oluenpanijan mukana, vie suomalaista Tähti-Pilsiä Etiopian keisarille ja lue, mitä miettii pikkuruinen olutkupla!

206 sivua. Saatavilla mm. Suomalaisesta Kirjakaupasta, Akateemisesta, Prismoista ja  Adlibriksestä.

Olut! -kirja-arvio

Muita arvioita:

Shakerlehti.fi
Keikyblogi
Helsingin sanomat

Kippis! Ravintolan olutkäsikirja

120-sivuinen rautaisen ravintola-ammattilaisen työkalu. Perusteellista tietoa olutta anniskelevalle ravintolalle. Kurssikirja kaikissa suomalaisissa ravintola-alan oppilaitoksissa. Selkeä ja perusteellinen kuvitus mm. hanalaitteista. Muualta et näin viimeisteltyä tietoa ammattilaisille löydä!

Oluttyökirja

Ravintola-alan opiskelijoille suunnattu Oluttyökirja tekee oluen maailmaan perehtymisen käteväksi ja kiehtovaksi. Suomalaisesta näkökulmasta laadittu työ- ja tehtäväkirja sisältää monipuolisia tehtäviä, jotka kannustavat opiskelijaa etsimään tietoa itsenäisesti ja kirjaamaan oleellisen muistiin.

Oluttyökirja paneutuu oluen elinkaareen aina pellolta pulloon, hanasta lasiin ja ravintola-alan ammattilaisen käsistä asiakkaalle.

Tilaa kirjat suoraan tekijältä!