Keikkakeittäjä – maltaisia tarinoita

Keikkakeittäjän kolumnit vuosilta 2015 - 2017

4/2017 - Valmistetaan meillä, juodaan muualla? (kuva)

3/2017 - 7 käskyä panimoille (kuva)

2/2017 - Tervyesjuoma olut (kuva)

1/2017 - Suuret oluet, suuret riskit (kuva)

4/2016 - Puhetta palkinnoista (PDF-tiedosto - koko noin 1,7 megatavua)

3/2016 - Humalapula (PDF-tiedosto - koko noin 1,4 megatavua)

2/2016 - Joka iikalle dildot käteen (PDF-tiedosto - koko noin 2,0 megatavua)

1/2016 - Kaikki panee (PDF-tiedosto - koko noin 2,1 megatavua)

4/2015 - Panimojäärän jouluevankeliumi (PDF-tiedosto - koko noin 1,6 megatavua)

3/2015 - Craft-panimot, nuo vallankumoukselliset (PDF-tiedosto - koko noin 1,7 megatavua)

2/2015 - Kuka sammutti olutravintolasta valot? (PDF-tiedosto - koko noin 3,0 megatavua)

1/2015 - Kuinka käy punkkareilta hampaidenpesu? (PDF-tiedosto - koko noin 3,5 megatavua)


Katoavatko oluttyylit?

Katoavatko oluttyylit? Mitä sanovat olutasiantuntijat? Lue artikkelini Shaker-lehdestä (Nro 1-2/2015)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 4,3 megatavua)


Lue keikkakeittäjän kolumnit Olutpostista vuodelta 2014!

Mitä kummaa miettii Mikko IPA:sta, olutbloggareista ja automyyjistä?

Olutposti 4/2014: Kuinka muutan kaljan olueksi? (PDF-tiedosto - koko noin 0,6 megatavua)

Olutposti 3/2014: Liian iso viinapää (PDF-tiedosto - koko noin 0,6 megatavua)

Olutposti 2/2014: Blogien sietämätön kepeys (PDF-tiedosto - koko noin 0,6 megatavua)

Olutposti 1/2014: Itku pitkästä IPA:sta (PDF-tiedosto - koko noin 0,4 megatavua)


Syrjähyppy siideriin

Mitä kuuluu siideririntamalle? Raporttini raikkaan juoman nykytilanteesta Suomen markkinoilla. (Avec 2/2013)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,3 megatavua)


Olutta terveydeksi - kyllä vain!

Nestemäinen leipä on nimensä veroinen, kohtudella käytettynä terveellinen elintarvike? Lue mitä virkkoivat professorit Brysselin symposiumissa.. (Avec 4/2011)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,2 megatavua)


Tynnyriolut - muinaisuudesta muotiin

Ennen olivat miehet rautaa ja tynnyrit puuta. Kunnes tuli teräs ja hiljensi tynnyripajat. Belgialaisia lambic-panimoita lukuunottamatta puutynnyreistä luovuttiin. Nyt oluiden kypsyttäminen tammessa on taas muodissa. (Avec 1/2011)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,8 megatavua)


Tammi tekee oluelle hyvää

Sattumasta saattaa syntyä sensaatio, tietää skottilaisen Innis & Gunnin perustaja Dougal Sharp Tammitynnyrissä kypsynyt olut paljastui mainioksi, vaikka oli aluksi vain viskinteon väline. (Olutposti 4/2010)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 1 megatavu)


Olutkulttuurista pidettävä kiinni (olut ja ruoka osa 3)

Ravintola Savoy tarjoaa maamme upeimmat puitteet oluen ja ruoan yhdistämiseen. Suomi on olutmaa ja siitä tulee olla ylpeä, lausuu keittiömestari Kai Kallio. (Aromi 9/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,6 megatavua)


Olut ei vie metsään (olut ja ruoka osa 2)

Suomalaisella oluella ei mene metsään niiden makuja ruokiin yhdistellessä, väittää keittiömestari Ali Suviala. Riistaan ja kotimaiseen olueen perustuva menu toi ravintola Ainolle uusia asiakkaita. (Aromi 8/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,9 megatavua)


Olut säestää alkupaloja (olut ja ruoka osa 1)

Kun oluiden makukirjo tulee tutuksi, on helppo löytää uusia, jännittäviä makuja tuttuihin ruokiin. Aasialaisesta keittiöstä tuli keittiömestari Markku Lakiolle polku olutruokiin, joiden parissa sopii säveltää. (Aromi 7/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,8 megatavua)


Trappistimunkkien hartaammat oluet

1500-luvulta asti olutta panneet Rochefortin munkit eivät vierailijoista perusta. Oluenpanija Suomesta pääsi kuitenkin tutustumaan maailmankuuluun olutkatedraaliin. Tämä on trappisteista paras, muut tulevat olemaan pettymyksiä, julisti veli Joseph luostarin puutarhassa.(Aromi 5/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 3,4 megatavua)


Musta oluen lumo

Ei kaikki musta olut Irlannista ole, vaikka Guinness maailman suosi­tuin yksilö onkin. Perinteinen paahdetusta ohrasta tehty stout ja lontoolainen portteri ovat vuosi­satojen kuluessa jalostuneet monen makuisiksi jälkeläisiksi. (Avec 4/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 0,8 megatavua)


Real ale-hana ylistää elävää olutta

Erikoisolutravintoloiden myötä Suomeen levinnyt real ale -tarjonta yltää jo Ouluun asti. Brittiläinen matalahiilihappoinen real ale vaatii ravintoloitsijalta tavallista tarkempaa huolenpitoa ja herkkää nenää. (Avec 3/2008)

Lue koko artikkeli! (PDF-tiedosto - koko noin 1,1 megatavua)